Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Πώς να Φτιάξω ένα Καλό Βιογραφικό

Αρχικά σε ένα βιογραφικό πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε ό,τι γράφουμε, να μην υπερβάλλουμε ούτε να υποτιμούμε τις γνώσεις μας. Επίσης καθετί που γράφουμε πρέπει να μπορούμε να το υποστηρίξουμε είτε αυτό είναι κάποιο χόμπι είτε είναι γνώση κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή. Και αυτό γιατί θα ερωτηθούμε για ό,τι έχουμε γράψει.

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΦΙΚΟΥ
  • ·         Πρέπει να είναι σύντομο και να μην υπερβαίνει τις 2 σελίδες .

  • ·         Ευανάγνωστο, χωρίς ορθογραφικά  και συντακτικά λάθη.

  • ·       Ξεκούραστο στο μάτι, χωρίς υπερβολή έντονης γραφής.       

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

·         ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση κατοικίας, Ταχυδρομικό κώδικα, Αριθμό τηλεφώνου, Ημερομηνία γέννησης, Στρατιωτικές υποχρεώσεις (αν πρόκειται για άντρα), Οικογενειακή κατάσταση (έγγαμος – άγαμος, αριθμός παιδιών), Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
·       
           ΣΠΟΥΔΕΣ
Γράψτε τις σπουδές που έχετε κάνει κατά χρονολογική σειρά ξεκινώντας από τις πιο πρόσφατες.  Επίσης, μπορείτε να γράψετε κάποια μαθήματα τα οποία παρακολουθήσατε κατά τη διάρκεια των σπουδών τα οποία πιστεύετε ότι σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε. Επίσης μην ξεχνάτε να γράψετε τη κατεύθυνση την οποία πήρατε στις σπουδές σας όπως και τον βαθμό πτυχίου (αν φυσικά είναι υψηλός).
·         
            ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Γράψτε τη χρονολογική σειρά την οποία εργαστήκατε, το όνομα της εταιρίας, τη θέση την οποία είχατε και τις αρμοδιότητες. Στις αρμοδιότητες συνήθως θα αναφερθείτε στις πολύ βασικές και σε αυτές που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε.

·         ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Γράψτε τα σεμινάρια που έχετε παρακολουθήσει με χρονολογική σειρά. Συγκεκριμένα  τον τίτλο του σεμιναρίου, τον φορέα οργάνωσης, τη διάρκεια και τον τίτλο του πιστοποιητικού τον οποίο λάβατε.

·         ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Θα αναφέρετε  υποτροφίες ή διακρίσεις  τις οποίες λάβατε και αξίζει να σημειωθούν.

 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Θα γράψετε τις γλώσσες που γνωρίζετε, το πτυχίο που έχετε αποκομίσει και το επίπεδο το οποίο έχετε.

·         ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
Γράφετε τα προγράμματα που ξέρετε, πιστοποιήσεις  εάν έχετε αλλά και γνώσεις προγραμμάτων που έχετε από εργασιακή εμπειρία.

·         ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Εδώ ουσιαστικά αναφέρετε πώς αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σας. Χόμπι και δεξιότητες. Θετικό στοιχείο είναι να συμμετέχετε σε ομαδικές δραστηριότητες γιατί δείχνει πως μπορείτε να λειτουργείτε μέσα σε μια ομάδα ανθρώπων. Σε κάθε δραστηριότητα που γράφετε, αναφέρετε δίπλα πού έχετε συμμετάσχει ( σύλλογο, ομάδα). Γίνετε πιο συγκεκριμένοι.

Υποδείγματα Βιογραφικού Σημειώματος μπορείτε να βρείτε πολλά στο διαδίκτυο.
Μην ξεχνάτε όμως ότι κάθε βιογραφικό είναι ξεχωριστό και εσείς είστε αυτοί που το κάνετε να ξεχωρίσει!!!
Eli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου